Directan huijauskokemuksia ja ohjeita huijatuille

Tälle foorumille voivat directan huijaamat yrittäjät kertoa oman tarinansa sekä antaa neuvoja muille huijatuille
Tänään on La Maalis 28, 2020 11:45 am

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]

Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Directa muuttaa hinnotteluaan
ViestiLähetetty: Ti Heinä 01, 2008 12:53 pm 
Poissa
Site Admin

Liittynyt: Ke Kesä 25, 2008 7:57 pm
Viestit: 8
---------

Lainaa:
Jatkossa palvelun yrityshausta kirjautuu asiakkaalle laskutettava osuma vain hakuosumalistalla loppukäyttäjälle näytetyistä hakuosumista. Aikaisemmin asiakasta laskutettiin, vaikka hänen firmansa olisi ollut piilossa hakutuloslistoilla monenkin sivun takana.

- Sellainen tilanne on ollut teoriassa mahdollinen, kun tietoja on haettu hyvin yleisellä sanalla. Mutta haut yleensä tehdään paitsi tietyllä hakusanalla, myös kaupunkirajauksella, Directan toimitusjohtaja Ville Komppa tähdentää.

Kompan mukaan sopimusasiakkaita priorisoidaan hauissa ja nämä firmat yleensä mahtuvat ensimmäiselle tulossivulle. Mutta jos eivät mahdu, niin uudessa mallissa heille ei kirjata hakuosumia, ennen kuin käyttäjä siirtyy kyseiselle tulossivulle.

Directan mukaan muutos oli tarkoitettu loppukesäksi, mutta asiaa nopeutettiin "viime päivien voimakkaan asiakaspalautteen" vuoksi.

Asiakkaalle hakuosumista kertyvä lasku on rajoitettu enintään 40 euroon kuukaudessa. Sen ylittävät hakuosumat ovat asiakkaalle maksuttomia.

- Haluamme vastata asiakkailta saatuun palautteeseen ja siksi nopeutimme uusien hinnoitteluperiaatteiden käyttöönottoa. Muutosta on teknisesti valmisteltu jo useiden kuukausien ajan, Komppa sanoo.

Directa kertoo myös keskustelleensa Suomen Yrittäjien kanssa "hyvässä yhteishengessä" saadun palautteen perusteella ilmenneiden ongelmakohtien poistamiseksi ja toiminnan kehittämiseksi asiakaslähtöisemmäksi.

Myyntitapa ja laskutus kysyttävät monia

Directan kaupankäyntitapoja ja laskutusta on arvosteltu voimakkaasti viime aikoina niin mediassa kuin internetin eri keskustelupalstoillakin.

Directa pyytää Keskuskauppakamarin Liiketapalautakunnalta lausuntoa siitä, onko yhtiön toiminta hyvän liiketavan mukaista. Lausunnon odotetaan valmistuvan noin kolmen kuukauden kuluttua.

Sopimus nettihakemistoon otettavan asiakkaan kanssa syntyy tyypillisimmin puhelinmyynnin tuloksena, jonka jälkeen vielä kahdessa tarkistusvaiheessa varmistetaan, että asiakas on ymmärtänyt oikein palvelun luonteen ja hinnoittelun sekä muut sopimusehdot, Directa sanoo.

Verkkokeskustelujen ja mediauutisoinnin perusteella eri asiakkaat kokevat tulleensa huijatuksi puhelinmyyjien annettua väitetysti väärää tietoa laskutusperusteista.

MTV3 on aikaisemmin kertonut monien yrittäjien jättäneen Directan toiminnasta tutkintapyynnön poliisille. Poliisi puolestaan pohtii tällä hetkellä, on hakemistoyhtiötä syytä epäillä rikoksesta.

Lainaa:
Directa muuttaa yrityshaun hinnoitteluperiaatteita asiakaslähtöisemmäksi

Yhtiö keskustelee Suomen Yrittäjien kanssa toimintansa kehittämiseksi

Directa ottaa käyttöön uudet hinnoitteluperiaatteet verkkohakemistonsa yrityshakuun. Jatkossa palvelun yrityshausta kirjautuu asiakkaalle laskutettava osuma vain hakuosumalistalla loppukäyttäjälle näytetyistä hakuosumista.
Loppukesäksi suunniteltua muutosta nopeutettiin viime päivien voimakkaan asiakaspalautteen vuoksi. Se tulee voimaan kaikille asiakkaille heti. Asiakkaalle hakuosumista kertyvä lasku on rajoitettu enintään 40 euroon kuukaudessa. Sen ylittävät hakuosumat ovat asiakkaalle maksuttomia.
- Haluamme vastata asiakkailta saatuun palautteeseen ja siksi nopeutimme uusien hinnoitteluperiaatteiden käyttöönottoa. Muutosta on teknisesti valmisteltu jo useiden kuukausien ajan, Directan toimitusjohtaja Ville Komppa sanoo.
Palvelua parannetaan edelleen yrittäjien palautteen perusteella
Directa on keskustellut Suomen Yrittäjien kanssa hyvässä yhteishengessä saadun palautteen perusteella ilmenneiden ongelmakohtien poistamiseksi ja toiminnan kehittämiseksi asiakaslähtöisemmäksi.
- Meille on tärkeää, että keskusteluyhteys on avattu Suomen Yrittäjien kanssa ja tulemme saamamme palautteen perusteella kehittämään palveluamme edelleen asiakaslähtöisemmäksi, Komppa jatkaa.
Directa tulee pyytämään toimintamallilleen myös Keskuskauppakamarin Liiketapalautakunnalta lausuntoa siitä, onko yhtiön toiminta hyvän liiketavan mukaista.
Lisätietoja:
Ville Komppa, toimitusjohtaja, Directa Oy
p. 0500 999 111
Directa Oy
Directa Oy on suomalainen loppukäyttäjälle maksuttomia hakemisto- ja yhteystietopalveluita tuottava yhtiö. Yhtiön tuoteperheeseen kuuluu mm. numeropalvelu, yrityshakemisto verkossa, mobiilipalvelut sekä asiakkaiden verkkosivuratkaisut. Directalla on noin 50 000 asiakasta. Yhtiön palveluksessa on 40 henkilöä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingissä.
Eli siis hinta tulee vain niille yrityksille, jotka aukee hakutuloksissa ruudulle. Eli ainakin ensimmäiselle sivulle joutuville. No, ainakin yksi vääryys pois, mutta näitähän riittää... Vielä kun saisi väärät tulokset pois hauista.


Ilmoita tämä viesti
Ylös
 Profiili Sähköposti  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron

Free Forum Hosting · php-BB© · Internationalization Project · Report abuse · Terms Of Use/Privacy Policy
© Forums-Free.com 2009