Directan huijauskokemuksia ja ohjeita huijatuille

Tälle foorumille voivat directan huijaamat yrittäjät kertoa oman tarinansa sekä antaa neuvoja muille huijatuille
Tänään on La Maalis 28, 2020 11:33 am

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]

Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: HS: Yrityshakupalvelua syytetään huijauksesta
ViestiLähetetty: Ti Heinä 01, 2008 10:14 am 

Viestit: 22
---------
Asiakkaat syyttävät yrityshakupalvelua huijauksesta
Julkaistu: 30.6.2008 22:15

Tuomas Peltomäki
helsingin sanomat


Internetissä yrityshakupalveluja tarjoava 020300200.com -sivusto ja sitä pyörittävän Directan toimet ovat joutuneet kovan arvostelun kohteeksi.

Asiakkaat ovat jättäneet selvityspyyntöjä poliisille. Directa on kiistänyt syytökset.

Sivusto on verkossa eräänlainen "keltaiset sivut". Käyttäjille se on ilmainen. Directa laskuttaa asiakkaitaan eli yrityksiä, jotka haluavat tietonsa sivustolle.

Directa laskuttaa niiltä 29 senttiä joka kerrasta, kun heidän tietonsa löytyvät palvelun kautta. Epäselvyyksiä ovat aiheuttaneet juuri laskutusperiaatteet sekä puhelinmarkkinointi.

Ongelmaksi on koettu se, että yritysluettelopalvelun haussa esiintyvät yritykset maksavat hakuosumasta, vaikkei haun tekijä välttämättä edes näkisi yrityksen nimeä tai yhteystietoja. Jos hakupalveluun laittaa esimerkiksi hakusanan "auto", palvelu listaa 10 000 yrityksen tiedot, ja veloittaa tähän joukkoon lukeutuvilta sopimusasiakkailtaan 29 senttiä.

Lisäksi palvelun haussa esiintyy epätarkkuuksia. Esimerkiksi "auto" -hakusanalla palvelu listaa Kemianliitto ry:n ja CL-Kaihdin -sisustusliikkeen kaltaisia tuloksia. CL-Kaihtimen tietoihin on kirjoitettu "automatiikka", jonka haku ilmeisesti löytää.

Laskusta saattaa tulla suurikin, sillä TNS Metrix -mittauksen mukaan 020300200.com on Suomen kolmenkymmenen vierailluimman sivun joukossa.

Directan asiakkaat ovat esittäneet kritiikkiä myös palvelun aggressiivista ja harhaanjohtavaa puhelinmarkkinointia kohtaan. Nettikeskusteluiden mukaan palvelua on myyty sillä periaatteella, että yritys maksaa 29 senttiä siitä kun joku löytää nimenomaan kyseisen yrityksen tiedot.

Suomen yrittäjien lainopillinen asiamies Anja Tuomola sanoo, että pelkästään helsinkiläisyrittäjiltä on tullut 10–20 yhteydenottoa päivässä Directan toimien johdosta.

Directan toiminnasta on jätetty tutkintapyyntö ainakin Helsingin poliisille. Tutkinnanjohtaja Urpo Mäkelän mukaan poliisi ei ole vielä päättänyt, onko asiassa aihetta epäillä rikosta.


Ilmoita tämä viesti
Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron

Create Forum · php-BB© · Internationalization Project · Report abuse · Terms Of Use/Privacy Policy
© Forums-Free.com 2009