Directan huijauskokemuksia ja ohjeita huijatuille

Tälle foorumille voivat directan huijaamat yrittäjät kertoa oman tarinansa sekä antaa neuvoja muille huijatuille
Tänään on La Maalis 28, 2020 12:42 pm

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]

Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Huijattu ja siitä hyvin vihainen
ViestiLähetetty: To Kesä 26, 2008 2:33 am 

Viestit: 22
Directa Oy:n puhelinmyyjä otti yhteyttä keväällä 2007. Olin ollut aikaisemmin Directan asiakas, aikana jolloin sen toiminta oli vielä järkevää. Tällöin laskutusperusteena oli noin 100 euron kiinteä vuosihinta. Puhelinmyyjä kertoi, että yrityksessä siirrytään uuteen laskutusmalliin eli kontaktilaskutukseen, jolloin uudeksi vuosihinnaksi tulisi vain 60 euroa.

Keskusteltuani pitkään myyjän kanssa, myyjä vakuutti että laskutuksemme tulee olemaan halvempi kuin aikaisemmin. Tämä oli ainoa tilauksen tekoa puoltava asia. Olin vielä tällöin sivutoimisena yrittäjänä opiskeluiden ohessa, joten tässä liikuttiin maksimihinnoissa, mitä palvelusta voisi maksaa. Myyjän vakuutettua palvelun tuomasta säästöstä, suostuin yrityksen asiakkaaksi. Lupaukset kuulostivat hyvältä: "maksat vain niistä kontakteista, jotka katsovat sinun tietosi."

Pian tulikin postissa lasku, jossa oli noin 60 euron palvelun rekisteröitymismaksu. Tästä ei ollut puhetta, mutta ajattelin, että menkööt sitten tämän kerran, kun kerta lupasivat risteilynkin kaupan päälle.

18.4.2008 sain postilaatikkoon Directa Oy:n laskun, joka oli 323,84 € + Alv 22%, eli yhteensä 400,53 €. Soitin välittömästi Directan asiakaspalveluun ja tiedustelin miten asia pystyi olemaan näin. He kielsivät kokonaan kaiken mitä myyjä oli minulle kertonut ja sanoi sen olevan mahdotonta. Yritin irtisanoa sopimuksen, mutta asiakaspalvelun mukaan oli kulunut 15 päivää laskutuskauden alusta, joten irtisanomista ei voinut tehdä. Lasku oli päivätty 3.4.2008. Miten voin irtisanoa palvelun aikarajoissa, jos lasku ei edes tule perille irtisanomisaikana? Asiakaspalvelussa luvattiin antaa lisää maksuaikaa yrityksellemme, siinä kaikki.

Yritin purkaa sopimusta kaikin mahdollisin keinoin, mutta se ei millään onnistunut. En suostunut aluksi maksamaan laskua lainkaan ja otin yhteyttä kuluttajavirastoon. Muistuipa tämän jälkeen, että yrittäjillähän ei olekaan kuluttajansuojaa. Asiamies kuitenkin kertoi, että samasta yrityksestä oli heille tullut monia muitakin valituksia. Kehotti myös lähettämään Directalle kirjalliset irtisanomiset ja muut.

Lähetin kirjallisen reklamaation ja irtisanomisen Directalle. Mitään ei kuulunut. Yritin poistaa yritykseni tietoja Directasta monta kertaa yhteydenottolomakkeella, mutta mitään ei tapahtunut. Lopulta kirjoitin tuskastuneena sähköpostia, jossa pyysin heitä toimimaan ja vastaamaan reklamaatioon tai edes poistamaan tietoni.

Seuraavana päivänä soittaa naishenkilö Directasta hyvin veemäisellä äänellä. Sanoo, että nyt puhelimitse voidaan muuttaa tiedot rekisteriin. Valittaa, että olisin voinut kuulemma itsekin hoitaa asian yhteydenottolomakkeella. En halunnut muuttaa tietoja vaan poistaa niitä. Kysyin, että mitä he vastaavat reklamaatioon ja siihen, että lasku tuli virheellisesti perille, eikä minulla ollut edes aikaa irtisanoa sopimusta. Tällöin asiakaspalvelija alkoi HAISTATTELEMAAN minulle ja väitti, että varmasti oli riittävästi aikaa. Sopimukseni irtisanottaisiin vasta huhtikuussa 2009 ja siihen saakka pitäisi maksaa kaikki kulut. Puhelu päättyi pian tämän jälkeen.

Viimeinen keinoni oli lähettää sähköpostia, jossa käskin poistaa kaikki yritykseni tiedot. Tämän he toteuttivat osittain. Nyt siellä on jäljellä perustiedot, mutta onneksi ei enää hakusanoja eikä toimialaakaan. Katsotaan mitä ensi vuoden lasku tuo tullessaan.

Kyseinen tapahtuma veti hiljaiseksi ja syyttelin itseäni typerästä toiminnasta ja siitä, etten lukenut tarpeeksi tarkkaan sopimuspapereita. Ärsytyksessäni, suutuksissani ja häpeissäni en tajunnut tutkia miten muille oli käynyt, vaan luulin olevani harvojen huijatuksi tunteneiden joukossa. Siksipä typeryyttäni maksoin laskunkin "oppirahoina".

Toissapäivänä koin suuren ilonpilkahduksen, kun huomasin MTV3:n uutisoinnin Directasta. Ehkäpä tämä MTV3:n uutisoinnin aiheuttama imagotappio voisi ajaa Directaa ahtaalle ja paha saisi palkkansa. Jatketaan taistelua!


Ilmoita tämä viesti
Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Huijattu ja siitä hyvin vihainen
ViestiLähetetty: Pe Kesä 27, 2008 3:55 pm 

Viestit: 22
Hei!
Tuo tarina ja varsinkin sen alku olisi voinut olla minun kirjoittamani. Minäkin olin aikaisemmin Directan asiakas, mutta sanoin sopimuksen irti sillä perusteella, että halusin päättää vuosi kerrallaan osallistuako vai ei.
Myyjä soitti ja lupasi uutta halvempaa palvelua, eli maksaisin 0,29 euroa ainoastaan silloin kun he antaisivat minun tietoni eteenpäin. Eli jos meidän pieneltä paikkakunnalta haetaan pitopalvelua, minun yhteystietoni annetaan ja vain siitä laskutetaan. Ajattelin vielä, että jos tiedot annetaan esim. 10:lle kysyjälle, niin varmasti ainakin yksi tärppää ja se on maksanut minulle vain 2,90. Lisäksi sanoin, että suostun tähän vain sillä ehdolla, että myyjä lupaa soittaa minulle ENNEN sopimuskauden loppua, haluanko jatkaa seuraavan vuoden. Näin hän lupasi myöskin tehdä.
Kun yli 400 euron lasku tuli, otin heti yhteyttä ko. myyjään, mutta en ole saanut häntä kiinni eikä hän ole vastannut sähköposteihini. Asiakaspalvelusta ilmoitti hyvin ylimielinen ja tyly naisääni, ettei heidän myyjillään ole valtuuksia tehdä tuollaisia lupauksia. Minun annettiin ymmärtää, että olen täysin tyhmä, joka ei ymmärrä sopimuksista mitään. Niinpä tietenkin olinkin:olisi pitänyt pyytää sopimus kirjallisena. Karhua ja viivästyskorkoja tuli, kun yritin reklamoida ja saada myyjää kiinni ja lopulta maksoin laskun, koska en halunnut sen menevän perintään. Samalla sanoin sopimukseni irti kirjallisesti sähköpostilla. Mutta sehän tarkoittaa sitä, että vielä ensi keväänä tulee lasku.


Ilmoita tämä viesti
Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Levitra (Vardenafil 20mg) - $1.67 / Pill !!
ViestiLähetetty: To Joulu 17, 2009 8:26 pm 

Viestit: 22
---------
Buy ( 20mg) for Only $1.67 / pill
No Prescription Required
We add 20 gift pills to every order for more than 100 pills of any
Erectile Dysfunction drug.


for Only $1.00 per Pill
Generic Cialis $1.61 per Pill
$1.67 per Pill


:Ilmoita tämä viesti
Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron

Free Forum · php-BB© · Internationalization Project · Report abuse · Terms Of Use/Privacy Policy
© Forums-Free.com 2009