Directan huijauskokemuksia ja ohjeita huijatuille

Tälle foorumille voivat directan huijaamat yrittäjät kertoa oman tarinansa sekä antaa neuvoja muille huijatuille
Tänään on La Maalis 28, 2020 11:51 am

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]

Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Kohuyhtiö Directan johtajilla outoja hyväntekeväisyysyhdisty
ViestiLähetetty: Pe Kesä 27, 2008 1:25 pm 

Viestit: 22
---------
Maikkarin netistä löyty tällanen, aina vaan mielenkiintosemmaksi menee koko tarina :D
admin edit.
Voisitteko kopioida uutisen itse tekstin, koska se voi häipyä bittiavaruuteen parin päivän sisään.

Lainaa:
MTV3-Jussi Eronen

Kohutun nettiluettelofirma Directa Oy:n johtajat ovat johtaneet myös hyväntekeväisyysjärjestöiksi nimitettyjä yhdistyksiä, jotka ovat tunnetumpia puhelinmyynnistään ja laskutuksestaan kuin avustustoiminnastaan.

Directa-johtajien yhdistykset Lasten terveydenhuollon tuki ry, Liikunnan ja vapaa-ajan kehittämisyhdistys Liike ry tai Varttuva nuori ry ovat kaikki vakiintuneille hyväntekeväisyysjärjestöille tuntemattomia toimijoita.

Directa Oy:n toiminta nousi valtakunnalliseen julkisuuteen tiistaina, kun MTV3 kertoi yhtiön laskutuksen ja toiminnan poikineen poliisille joukon tutkintapyyntöjä. Directa on myynyt yrityksille pääsyä 020300200-hakemistopalveluun.

Lukuisat Directan pienyrittäjäasiakkaat ovat kokeneet, että hakupalvelua on markkinoitu harhaanjohtavasti ja siitä on laskutettu epäreilulla tavalla. Yrittäjien etujärjestö Suomen yrittäjät ry on ilmoittanut pitävänsä Directan toimintaa hyvän liiketavan vastaisena. Directa on kiistänyt syytökset.

Directan mukaan yhtiöllä on noin 50 000 asiakasta. Liikevaihtoarvio tälle vuodelle on yli 8 miljoonaa euroa.
Directa-pomot hyväntekeväisyysbisneksessä

Directa Oy:n johtajat ovat ennenkin olleet mukana suuren yleisön parissa kysymyksiä herättäneessä toiminnassa. Directan toimitusjohtaja Ville Komppa, 31, on yhdistysrekisterin mukaan Lasten terveydenhuollon tuki ry:n toiminnanjohtaja. Rekisteritieto on vuodelta 2002.

Yhdistys on muutama vuosi sitten ylläpitänyt lastentuki.com -sivustoa ja sanonut hankkivansa varoja sairaaloiden lastenosastojen ja terveyskeskusten tukemiseen Sydän Lähellä -verkkolehden avulla. Toimintaan haettiin varoja puhelinmyynnin avulla. Nykyään lastentuki.com -sivu ei avaudu.

- Lopetimme yhdistyksen muutama vuosi sitten. Tiedot ovat vaan jääneet roikkumaan sinne rekisteriin. Nuoruudessani minulla oli energiaa toimia myös nuorten sukupolvien puolesta, Ville Komppa kertoo.

Miten suuri osuus Lasten terveydenhuollon tuki ry:n nimissä hankituista varoista lopulta päätyi sairaaloiden lastenosastoille, sitä ei tiedetä. Toiminnanjohtaja Ville Komppa ei toimittanut yhdistyksen tilinpäätöstietoja MTV3:lle torstaina jätetystä pyynnöstä huolimatta.

- Toiminta on ollut tuotteen myyntiä. Tuotto on käytetty yhdistyksen toimintaan. Directa ei liity näihiin yhdistyksiin. Nämä ovat täysin kaksi eri asiaa. Tämä on vanha asia, tilinpäätökset on arkistoitu jonnekin, en millään ehdi niitä tällä aikataululla toimittaa, myöhemmin kyllä, Komppa selittää.
Varttuva nuori ry median hampaissa

Directa Oy:n 32-vuotias myyntijohtaja puolestaan toimii yhdistysrekisterin mukaan sekä Liikunnan ja vapaa-ajan kehittämisyhdistys Liike ry:n puheenjohtajana että Varttuva Nuori ry:n toiminnanjohtajana. Uutistoimitus ei tavoittanut miestä kommentoimaan tietoja. Rekisteritiedot ovat vuodelta 2001.

Nämäkin järjestöt ovat hankkineet yleisöltä rahaa puhelinkampanjoilla. Vuosituhannen alussa kansalaiset pommittivat lääninhallitusta ja poliisia Varttuva nuori -järjestöön liittyvillä kysymyksillä. Varttuva Nuori ry sai varoja tuhansilta ihmisiltä. Yleisö kummasteli yhdistystä ja sen kampanjointia penäten keräyslupaa. Painotuotetta sai kuitenkin myydä ilman keräyslupaa.

Paljonko varoista lopulta päätyi nuorten hyväksi, sitä kummastelivat vuosituhannen vaihteen aikaan muun muassa Vasabladet-lehti ja Verkkouutiset. Yhdistys ei vuonna 2000 suostunut vastaamaan aihetta tutkineen Verkkouutisten kysymyksiin rahojen perillemenosta.

- Viranomaisilla ei ole ollut järjestöjen toiminnasta huomautettavaa, vakuuttaa Ville Komppa.
Yhteistyötä epäonnisessa aikakauslehtibisneksessä

Directa-johtajat ovat pyörittäneet yritystoimintaa yhdessä aikaisemminkin. Miehet kustansivat vuosina 2001-2005 aikakauslehtiä Kustannusosakeyhtiö Kontio Oy:ssä. Ville Komppa työskenteli toimitusjohtajana, toinen mies hallituksen jäsenenä. Kaupparekisterin mukaan 32-vuotias on yhä yhtiön hallituksen jäsen.

Kontio-yhtiö on jättänyt verojaan maksamatta ja joutunut pahoihin talousvaikeuksiin. Yritys on todettu viime tammikuussa ulosotossa varattomaksi.

- Myyntijohtaja on lomalla eikä pysty vastaamaan puhelimeen. Minä en tunne asiaa. En ole tottunut tällaiseen mediamylläkkään. En ole ehtinyt edes syödä enkä nukkua puoleentoista vuorokauteen, Ville Komppa väittää.


Ilmoita tämä viesti
Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron

Free Forum · php-BB© · Internationalization Project · Report abuse · Terms Of Use/Privacy Policy
© Forums-Free.com 2009