Directan huijauskokemuksia ja ohjeita huijatuille

Tälle foorumille voivat directan huijaamat yrittäjät kertoa oman tarinansa sekä antaa neuvoja muille huijatuille
Tänään on La Maalis 28, 2020 12:21 pm

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]

Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: MTV3 aloitti valtakunnallisen uutisoinnin!
ViestiLähetetty: To Kesä 26, 2008 6:40 pm 
Poissa
Site Admin

Liittynyt: Ke Kesä 25, 2008 7:57 pm
Viestit: 8
---------
24.6.08
Lainaa:
Useat sadat pienyrittäjät ovat raivostuneet internetissä hakemisto- ja yhteystietopalveluja tarjoavan Directa Oy:n toiminnasta. Directan asiakkaat kummastelevat suuria laskuja ja pitävät niitä perusteettomina.

- Mielestäni tein vuosisopimuksen 49 euroa vuodessa. Meni vuosi ja sieltä tuli 500 euron lasku, kertoo vaasalainen yrittäjä Harri Konttinen.

- Huvittavinta on se, että jollakin oli 38 000 hakua, eikä todellakaan yhtään asiakaskontaktia, kertoo niinikään vaasalainen Vesa-Pekka Päärni.

Internetistä löytyy satoja vastaavanlaisia esimerkkejä. Directan toimitusjohtajan Ville Kompan mukaan yritykset ovat hyväksyneet sopimuksen, jossa laskutus perustuu hakuosuumiin. Jos asiakasfirman nimi näkyy satoja autokauppoja esittelevällä sivustolla, lähtee lasku, vaikka juuri kyseistä linkkiä ei klikattaisi auki.

- Puhelinkeskusteluissa ja sopimusehdoissa kerrotaan hyvin selkeästi, mikä on kuukausittainen maksimilaskutus ja mitä sopimukseen sisältyy. Tämä raja on nimenomaan luotu asiakkaan turvaksi, Komppa toteaa.

Yrittäjien etujärjestössä Suomen yrittäjät ry:ssä vastaanotetaan kentältä kymmeniä voimakassanaisia puheluja viikossa. Directaa parjataan siitä, että puhelinmyyntitilanteessa asia on esitettty toisella tavalla, kuin mitä näkyy tilausvahvistuksessa tai lopulta laskussa.

- Jos asiakkaat ovat tyytymättömiä ja ymmärtävät asian aivan eri tavalla kuin se, joka laskuttaa, niin silloin laskuttajan pitää katsoa peiliin. Tämä on hyvän liiketavan vastaista. Sanotaan näin, että harmaalla alueella ainakin ollaan, kuvailee varatuomari Janne Makkula Suomen yrittäjistä.

Useat kymmenet yrittäjät ovat tehneet poliisille Directasta tutkintapyynnön. Poliisi miettii, onko Directaa syytä epäillä rikoksesta.

- Directa on oma-aloitteisesti informoinut viranomaisia toimintamallistaan, jotta tällaisten yksittäisten tapausten käsittelyyn ei kuluisi viranomaisten aikaa, toimitusjohtaja Komppa sanoo.
25.6.08
Lainaa:
Nettiluetteloyhtiö Directa Oy mainostaa verkkosivuillaan yhteistyökumppaneiksi yrityksiä, jotka eivät omien sanojensa mukaan ole Directan kumppaneita.

Logoillaan Directan sivuilla loistavat muun muassa työministeriö, TietoEnator Oyj, Itella Oyj ja Taloussanomat. MTV:n uutiset kysyi yhtiöiltä ja sivuilla ilmoitetuilta julkisyhteisöiltä kumppanuussuhteista.

- Directa on meille asiakas samalla tavalla kuin 240 000 suomalaista yritystä ja yhteisöä. Eli sen kummemmasta yhteistyökumppanuudesta ei ole kyse, kertoo Itellan viestintäjohtaja Päivi Alakuijala.

Itella on kehottanut Directaa poistamaan yhtiön logon Directan kumppaniluettelosta. Myös Directan verkkosivuilla vanhalla nimellä, WM-datana esitelty Logica on pyytänyt Directaa poistamaan logonsa kumppanien joukosta.

- Directalla ei ole sopimuksen mukaan lupaa käyttää meitä referenssinä, kertoo Heikki Tiainen Logicasta.

Directan kumppanit huolestuivat maineistaan, kun MTV:n uutiset kertoi eilen, että sadat pienyrittäjät ovat raivoissaan Directalle. Syynä on lupausten ja todellisuuden ristiriita ja epäreilu laskutus. Myös Suomen Yrittäjät pitää Directan toimintaa hyvän liiketavan vastaisena. Iso joukko pienyrittäjiä on tehnyt tutkintapyynnön poliisille.
Asiakassuhteessa Directan kanssa

Myös Directan verkkosivuilla mainitut Tdc Song Oy, Silja Line ja TietoEnator kiistävät olevansa Directan kumppaneita. Yhtiöt kertovat, että heillä on asiakassuhde Directan kanssa.

Directan toimitusjohtaja Ville Kompan näkemys kumppanuudesta on toinen.

- Sivulla kerrotaan yleisölle mihin perustuu esimerkiksi yrityksen ja näiden palvelujen tietosisältö. Siis se, mitkä ovat niitä tahoja, joiden kanssa teemme yhteistyötä toimitusprosessimme osalta, Komppa sanoo.

Directa ostaa patentti- ja rekisterihallitukselta rekisteritietoja. Muuulla tavalla tämä rekisteriviranomainen ei ole Directan kumppani. Directa on muun muassa myös myynyt Taloussanomien uutiskirjettä.

- Emme ole irtisanomassa yhteistyötämme Directan kanssa.Tutkimme asian kaikissa rauhassa, Taloussanomien päätoimittaja Juha-Pekka Raeste viestitti tänään.

Directa on pannut sivuilleen Mind On Move -nimisen yhtiön logon. MTV:n uutiset ei tavoittanut Mind On Move:n edustajaa kommenttia varten.
Directan kumppanit huolestuivat

Työ- ja elinkeinoministeriö sen sijaan tekee yhteistyötä kohutun hakemisto- ja yhteystietopalveluja tarjoavan Directan kanssa. Ministeriön ja Directan yhteistyönä on syntynyt mobiiliin työnhakupalvelu.

- Selvitämme yhteistyön edellytyksen. Vaatimuksemme on, että yhteistyötuotteita ei ole sotkettu laaduttomiin yhteyksiin, kertoo työmarkkinaneuvos Kari Rintanen työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Tekes on puolestaan tutkinut Directan tuotekehitystä. Directa on saanut tekesiltä rahaa runsaat 100 000 euroa.

- Kyllä me hyvin huolellisesti katsomme kaikki asiat mitä siellä julkisuuden takana on, toteaa johtaja Hannu Järvinen Tekesistä.

(MTV3)


Ps. Yritetään linkitellä tälle alueelle / tähän viestiin uutisointia, ne ei kuitenkaan helposti enään esim. maikkarin sivuilta löydy parin viikon päästä..


Ilmoita tämä viesti
Ylös
 Profiili Sähköposti  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron

Free Forums · php-BB© · Internationalization Project · Report abuse · Terms Of Use/Privacy Policy
© Forums-Free.com 2009